ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський телеграм-канал підтвердив, що удар по журналістах Reuters був навмисним і спрямованим

Російський мілітаристський пропагандистський телеграм-канал “Два майора” визнав, що Росія навмисно вдарила по готелю “Сапфір” у Краматорську (Донецька область) 24 серпня, коли там перебували співробітники агентства Reuters.

Увагу на це звернув журналіст і блогер Денис Казанський, оприлюднивши скриншот із цього телеграм-каналу.

Адміни “Два майора” зазначили, що медійники “незаконно перетнули державний кордон Росії”, маючи на увазі те, що вони приїхали до Донецької області, яку Росія вважає своєю територією.

“Нахабним представникам західного світу показали в дії принцип невідворотності покарання”, – пояснюють пропагандисти.

Скриншот з телеграм-каналу “Два майора”, який зробив журналіст Денис Казанський

Денис Казанський зауважив, що телеграм-канал “Два майора” має понад мільйон підписників і є рупором міністерства оборони Росії.

“Як бачимо, ніхто навіть не намагається вдавати, що удар по журналістах Reuters був випадковістю. Навпаки, вони навіть пишаються тим, що “знищили представника західного світу”, – зауважив журналіст.

Він також зауважив, що з 2022 року було зрозуміло, що медійникам не можна селитися в готелях поряд з лінією фронту.

“Вже були удари по готелях у Краматорську, Харкові, Покровську. У цих містах припустимо селитися лише в орендованих квартирах”, – додав Денис Казанський.

Атака росіян на готель “Сапфір” у Краматорську 24 серпня 2024 року

24 серпня 2024 року в Краматорську внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” загинув радник з питань безпеки британського інформагентства Reuters Раян Еванс. Інші двоє журналістів команди Reuters були поранені, вони перебувають у лікарні. Оператор агенції Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення. Він у лікарні Дніпра у важкому стані на штучній вентиляції легень. Його прооперували.

За даними правоохоронців, серед поранених – четверо репортерів: громадяни США, Німеччини, Латвії та України. Пораненим журналістам, віком 38, 40, 41 та 46 років, надано медичну допомогу. Чоловіки зазнали мінно-вибухових травм, забою головного мозку, перелому ноги, контузій, різаних ран і забоїв тіла. Двох з них госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Нацполіція зазначає, що Росія вдарила з ОТРК “Іскандер-М” по готелю, де жила команда репортерів іноземного ЗМІ.

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF) засудила цю російську атаку та закликала до ретельного розслідування, щоб встановити та притягнути винних до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!