ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" засудили російську атаку на готель у Краматорську, де загинув співробітник Reuters

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF) засудила російську атаку 24 серпня 2024 року на готель “Сапфір” у Краматорську (Донецька область), під час якої один співробітник Reuters загинув, а двоє дістали поранення, і закликала до ретельного розслідування, щоб встановити та притягнути винних до відповідальності.

Про це йдеться в заяві організації.

“RSF засуджує смерть радника з безпеки Reuters Раяна Еванса і висловлює занепокоєння щодо здоров'я двох його колег-журналістів, один з яких перебуває у важкому стані після того самого російського ракетного удару. Наші думки з потерпілими та їхніми сім'ями”, – заявила керівниця відділу Східної Європи та Центральної Азії RSF Жанна Кавельє.

Кавельє зазначила, що зараз не відомо, чи був готель обраний мішенню через присутність там журналістів. Водночас Жанна Кавельє нагадала, що від початку війни російська армія цілеспрямовано атакує журналістів та їхні команди, щоб перешкодити їм вести репортажі, порушуючи міжнародне право. RSF закликає до ретельного розслідування з метою встановлення та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що 24 серпня 2024 року в Краматорську внаслідок російського удару по готелю “Сапфір” загинув радник з питань безпеки британського інформагентства Reuters Раян Еванс.

Інші двоє журналістів команди Reuters були поранені, вони перебувають у лікарні. Оператор агенції Іван Любиш-Кірдей отримав важке поранення. Він у лікарні Дніпра у важкому стані на штучній вентиляції легень, його прооперували.

За даними правоохоронців, серед поранених – четверо репортерів: громадяни США, Німеччини, Латвії та України. Пораненим журналістам, віком 38, 40, 41 та 46 років, надано медичну допомогу. Чоловіки зазнали мінно-вибухових травм, забою головного мозку, перелому ноги, контузій, різаних ран і забоїв тіла. Двох з них госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Нацполіція зазначає, що Росія вдарила з ОТРК “Іскандер-М” по готелю, де жила команда репортерів іноземного медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!