ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під завалами готелю в Краматорську знайшли тіло британського журналіста

Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Унаслідок російського ракетного удару по готелю Краматорська загинув 40-річний громадянин Великої Британії, який був журналістом іноземного медіа. Його тіло деблокували з-під завалів зруйнованої будівлі готелю. Про це повідомляють Нацполіція та Донецька обласна прокуратура.

За даними Нацполіції, тіло загиблого медійника працівники ДСНС знайшли під завалами о 18:35 після 19 годин пошуків.

Серед поранених – четверо репортерів: громадяни США, Німеччини, Латвії та України. Чоловіки отримали мінно-вибухові травми, забій головного мозку, перелом ноги, контузії, різані рани й забої тіла. Пораненим журналістам, віком 38, 40, 41 та 46 років, надано медичну допомогу. Двох з них госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Від обстрілу також постраждали дві місцеві жінки, 32 та 34 років, які отримали вибухові травми. Також пошкоджено багатоквартирний будинок.

Нацполіція зазначає, що Росія вдарила з ОТРК “Іскандер-М” по готелю, де жила команда репортерів іноземного медіа.

Поліцейські задокументували воєнний злочин РФ, зібрані матеріали спрямовано до СБУ для проведення досудового розслідування. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв ІМІ, один член знімальної групи Reuters зник безвісти, а двоє інших отримали поранення внаслідок російського удару по готелю в Краматорську увечері 24 серпня.

За даними Донецької обласної прокуратури, поранення на території готелю отримали двоє журналістів іноземного медіа 38 та 40 років. У них діагностовано мінно-вибухову травму, забій головного мозку, перелом ноги, контузію і різані рани тіла. Ще один перебував під завалами.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!