ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський пропагандист, щодо якого знову запровадили санкції, зібрався до Києва

16.01.2023, 13:03
Фото – instagram.com / b.korchevnikov
Фото – instagram.com / b.korchevnikov

Російський пропагандист Борис Корчевніков, щодо якого Україна запровадила 15 січня санкції, збирається відвідати Київ попри обмежувальні заходи. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

За його словами, він двічі вже приїжджав до України попри санкції, а цього разу прийме запрошення друзів відвідати Київ.

“У смішному українському забороненому списку на все: від в'їзду до повернення держнагород – я під номером 8. З приводу цього маю сказати тільки одне: заборона на в'їзд до України в мене була і раніше, з 2014 року. Це не завадило приїжджати мені до Києва щодо роботи й паломничати святими місцями України двічі за цей період. Так, там і раніше “працювали” всі ці закони і списки. А зараз тим більше”, – написав Корчевніков.

“Всім своїм київським друзям дякую за запрошення. Невдовзі прийму”, – написав він.

Нагадаємо, 15 січня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким на 10 років запроваджено санкції, зокрема, щодо Бориса Корчевнікова. Санкції передбачають блокування активів; позбавлення державних нагород України, обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України (повне припинення); відмову в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в'їзду на територію України, тощо.

19 жовтня 2020 року Державна прикордонна служба України заборонила на три роки в'їзд в Україну генеральному директору православного телеканалу “Спас”, ведучому телеканалу “Россия-1” Борису Корчевнікову через незаконне відвідування тимчасово окупованого Росією Криму. 

У квітні 2020 року стало відомо, що Служба безпеки України закрила кримінальне провадження щодо Бориса Корчевнікова, який відвідував окупований Росією Крим.

У жовтні 2019 року Корчевніков приїхав до Києва та опублікував фотографії з Києво-Печерської лаври і монастирів УПЦ (МП).

Бориса Корчевнікова внесено до “Чистилища” сайту “Миротворець”. За повідомленнями російських ЗМІ, він відвідував Крим після анексії через закриті Києвом пункти пропуску.

Корчевніков відвідував Крим і після 2014 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!