ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ закрила справу проти російського телеведучого Корчевникова

27.04.2020, 12:36
Фото – instagram.com / b.korchevnikov
Фото – instagram.com / b.korchevnikov

Служба безпеки України закрила кримінальне провадження проти телеведучого "России-1", генерального директора православного телеканалу "Спас" Бориса Корчевникова, який відвідував анексований Крим.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на відповідь СБУ на інформаційний запит видання.

"Слідчими органів безпеки здійснювалося досудове розслідування в кримінальному провадженні, розпочатого за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 332-2 КК України, у межах якого досліджувалися зазначені вами обставини (відвідування анексованого Криму. – Ред.). Згадане кримінальне провадження закрито на підставі п. 2 ст. 284 КПК України (встановлено відсутність у діянні складу кримінального злочину – КР)", – йдеться у відповіді СБУ.

Раніше український громадський активіст Сергій Стерненко опублікував на сторінці Facebook інформацію про те, що за рішенням суду СБУ відкрила кримінальне провадження проти Бориса Корчевникова за незаконний перетин кордону.

У середині жовтня 2019 року до Києва приїхав російський телеведучий каналу "Россия-1", генеральний директор російського православного телеканалу "Спас" Борис Корчевников. Пізніше Корчевников опублікував фотографії з Києво-Печерської Лаври і монастирів УПЦ (МП).

Бориса Корчевникова внесено в "Чистилище" сайту "Миротворець". За повідомленнями російських ЗМІ, він відвідував Крим після анексії через закриті Києвом пункти пропуску.

Корчевников відвідував Крим і після 2014 року. Так, у липні минулого року він опублікував в Instagram фото на тлі аеропорту в Сімферополі, а також виклав фото з геолокації "Кримські гори" і "Ореанда".

Liked the article?
Help us be even more cool!