ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський медіадесант на Донбасі вже тиждень створює "картинку" – Центр стратегічних комунікацій

21.02.2022, 16:09
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

На окуповану територію Донецької та Луганської областей прибула велика кількість російських пропагандистів, що може бути пов’язане з очікуванням якихось політичних рішень.

Про це 21 лютого сказав керівник Центру стратегічних комунікацій Ігор Соловей на брифінгу в оперативному пресцентрі, повідомляє Укрінформ.

За його словами, російські пропагандисти намагаються створити певну картинку щодо ОРДЛО з двома головними наративами. Перший меседж – що Україна нібито є агресором і готується нападати на Донбас; другий – у регіоні створюється гуманітарна катастрофа, тому місцевим жителям треба допомагати.

“На реалізацію цих двох основних наративів спрямовані зусилля всіх місцевих та залучених до цього сторонніх медіа. Велику кількість інформаційних атак пов’язуємо з тим, що зараз на Донбас висадився великий десант російських федеральних медіа та афільованих з російськими спецслужбами різних медіаперсон, які створюють останній тиждень цю картинку”, – зазначив Соловей.

За його даними, до цього залучаються російські державні органи, як-от ФСБ, Слідчий комітет, Служба зовнішньої розвідки, органи місцевої влади в прикордонних районах. “Усі вони працюють на посилення інформаційних атак, які зароджуються на окупованій території і перекочовують у російські та міжнародні медіа”, – сказав Соловей.

На його думку, поява в ОРДЛО такого медіадесанту пов’язана з очікуванням якихось політичних рішень.

“З високою ймовірністю можна сказати, що нинішня активізація на інформаційному просторі пов’язана з очікуваннями якихось політичних подій у Росії або на міжнародній арені”, – зазначив Соловей.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки виклав перелік російських медіа, які є джерелами дезінформації про події на Сході України, та закликав уникати їх.

Також центр повідомив, що на Донбас прибув “кривавий пропагандистський десант”: спецкори “Комсомольськой правды” Олександр Коц, Дмитро Стешин та Дарья Асламова, а також кореспондент проєкту WarGonzo Семен Пегов.

Liked the article?
Help us be even more cool!