ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські тюремники підтвердили, що збиралися насильно годувати Сенцова

08.10.2018, 11:26

Заступник директора Федеральної служби Росії з виконання покарань (ФСВП) Валерій Максименко підтвердив, що медпрацівники ФСВП спільно з колегами із цивільної лікарні міста Лабитнангі готувалися переходити до примусового годування ув’язненого в російській колонії українського режисера Олега Сенцова. Про це він сказав в інтерв’ю російській газеті “Известия”, повідомляє Радіо Свобода.

Максименко пояснив, що такі заходи були потрібні, “щоб зберегти йому (Сенцову – ред.) життя”.

“А погрози примусового харчування – ну як можна називати погрозою введення хворого в курс лікування? У цьому випадку Сенцову сказали, що за його життя і здоров’я боротимуться і померти не дадуть. Інше було на його розсуд”, – розповів російський чиновник.

Він додав, що якби Сенцов не припинив голодування, то “міг стати не просто “овочем”, а навіть “рослиною”.

Як повідомляв ІМІ, український режисер Олег Сенцов написав листа, в якому зазначив, що припинить голодування 6 жовтня. Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування” і попросив пробачення у тих, “кого підвів”.

Про припинення голодування Сенцовим повідомив 5 жовтня заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко.

5 жовтня голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов повідомив, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!