ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські пропагандисти потрапили під обстріл на автобусі, який вкрали у філії "Суспільне Херсон"

21.10.2022, 14:53
Фото – тг-канал "Таврия. Новсти Херсонской области"
Фото – тг-канал "Таврия. Новсти Херсонской области"

Мікроавтобус, на якому 20 жовтня потрапили під обстріл пропагандисти телеканалу "Таврія" в окупованому Херсоні, належить херсонській філії Суспільного. Окупанти його вкрали.

Цю інформацію представниці ІМІ підтвердив менеджер "Суспільне Херсон" Михайло Сваричевський.

"Опізнано на сьогодні лише автотранспорт, і, я бачу, що в коментарях людина написала про коробку. Важко сказати, що міститься в машині, тому що окупація наших приміщень почалася 2 березня. Минуло багато часу. У машинах може бути що завгодно: від елементів техніки до побутових речей (меблі, речі повсякденного вжитку)”, – сказав менеджер філії.

За його словами, у перші дні окупації була інформація, що до будівлі філії приїздили вантажні автомобілі й багато чого вивозили, але що конкретно вивозили й куди – невідомо.

"Мабуть, місяці три тому, коли були перші ролики, створені на базі наших приміщень, то на них було видно всю нашу застарілу техніку, яка містилася на складах. Ця техніка підлягала списанню. Нового там не було нічого", – додав Михайло.

Михайло Сваричевський зазначив, що вже відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення будівлі.

"На жаль, оскільки ми не маємо доступу до приміщень, ми не можемо зробити опис майна, дізнатися, що є, а чого немає, у якому воно стані. Але навіть з приводу того, що машина "засвітилася", ми звертатися до поліції 100% будемо, щоб письмово задокументувати цей факт", – сказав менеджер філії "Суспільне Херсон".

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня в окупованому Херсоні загинув російський пропагандист, колишній співробітник Першого каналу та RT Олег Клоков. Він допомагав окупаційній адміністрації робити в Херсоні пропагандистський телеканал "Таврія".

3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, команда продовжує роботу віддалено. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Крім того, окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками рф будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

11 травня колаборанти заявили про те, що в області почне мовлення телерадіокомпанія "Таврія". 

16 травня Суспільне заявило, що російські військові розікрали філію "Суспільне Херсон" та створюють на його базі пропагандистський канал. 

Будівлю філії "Суспільне Херсон" військові рф захопили, щойно зайшли до міста. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети "перевернули", у дворі філії скупчення військової техніки, розповіли кореспонденти Суспільного.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!