ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розпочато кримінальне провадження за фактом захоплення будівлі UA:Херсон

05.03.2022, 18:48
Фото – Херсонська обласна прокуратура
Фото – Херсонська обласна прокуратура

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками РФ будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці прокуратури.

Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

“Установлено, що 03.03.2022 військовослужбовці РФ та учасники незаконних збройних формувань, порушуючи встановлений Конституцією України порядок, захопили будівлю херсонського філіалу Суспільного з метою незаконного користування нею та розповсюдження через канали зв’язку дезінформації. В результаті захоплення територія, приміщення телерадіокомпанії та обладнання частково пошкоджені”, – зазначає прокуратура. 

Як повідомляв ІМІ, 3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, команда продовжує роботу віддалено. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Крім того, окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення.

ІМІ веде хроніку медійних злочинів Росії проти України з моменту повномасштабного вторгнення, яке почалося 24 лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!