ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери змінили характер кібератак – МЗС

Російські кібератаки стають витонченішими, але водночас повсякденними явищами, спрямованими на руйнування критично важливої української інфраструктури під час війни.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ Антон Демьохін у коментарі Bloomberg, передає "Економічна правда".

За словами Демьохіна, який також є головним спеціалістом з цифрової трансформації міністерства, хакери продовжують атакувати державні органи, служби безпеки та комерційні підприємства, включно з фінансовими установами, намагаючись зламати послуги та отримати особисті дані.

Хоча Україна значною мірою здатна стримувати спроби, "вони ефективні в тому сенсі, що ми докладаємо багато зусиль", щоб запобігти їм, сказав він.

"У цьому сенсі так, вони забирають у нас і час, і увагу, і ресурси", – додав посадовець.

За його словами, інциденти стали скоординованішими: кілька хакерів у різних місцях одночасно атакують різні частини однієї інфраструктури.

Інші зловмисники залишили сплячі віруси в інформаційних системах, які активуються після початку наступальної операції, сказав Демьохін. 

"Коли ви все це об’єднуєте, ви розумієте, що це новий рівень витонченості", – пояснив він.

Нагадаємо, у квітні 2023 року видання The Guardian повідомляло про те, що підтримувані урядом російські хакери отримали доступ до приватних камер спостереження в українських кав'ярнях, щоб зібрати розвідувальну інформацію про конвої з гуманітарною допомогою, які проїжджають повз них.

Кабінет Міністрів України 4 квітня затвердив розроблений фахівцями Держспецзв’язку Порядок реагування суб'єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі. Документ ухвалено на виконання плану реалізації Стратегії кібербезпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!