ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери РФ відстежують конвої в Україні через камери спостереження в кафе – The Guardian

12.04.2023, 14:23
Фото – Anadolu
Фото – Anadolu

Підтримувані урядом російські хакери отримали доступ до приватних камер спостереження в українських кав'ярнях, щоб зібрати розвідувальну інформацію про конвої з гуманітарною допомогою, які проїжджають повз них, заявив Директор відділу кібербезпеки Агентства національної безпеки США Роб Джойс. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Відбуваються креативні речі. Ми спостерігаємо, як російські хакери входять у відкриті вебкамери, щоб спостерігати за колонами та потягами, які доставляють допомогу. Вони також зламують ці вебкамери... І замість того, щоб використовувати міську площу (камери), які доступні в інтернеті, вони дивляться на камеру відеоспостереження кав’ярні та бачать дорогу, яку їм потрібно бачити", – сказав Джойс.

За його словами, росіяни також зосереджують свої хакерські дії на американських виробниках оборонної продукції та логістичних транспортних компаніях, щоб дізнатися більше про ланцюг постачання зброї до України.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 4 квітня затвердив розроблений фахівцями Держспецзв’язку Порядок реагування суб'єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі. Документ ухвалено на виконання плану реалізації Стратегії кібербезпеки України.

Як повідомляв ІМІ, дев’ять з десяти кібератак відбуваються через необережність чи відсутність знань у персоналу компаній. 

В останньому звіті Держспецзв’язку зазначається, що російські хакери замість атаки на організації-цілі за допомогою фішингу почали зміщувати акцент на використання технічних вразливостей установ, які надають послуги операторам критичної інформаційної інфраструктури, зокрема розробників та інтернет-провайдерів.

За даними Інституту масової інформації, за рік великої війни журналісти та медіа зазнали 43 кібератаки.

Liked the article?
Help us be even more cool!