ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери намагалися захопити ефір радіо FM "Галичина"

03.03.2023, 11:32
Фото – ФМ Галичина
Фото – ФМ Галичина

Російські хакери намагалися вчинити кібератаку на ефір радіостанції FM “Галичина”. Служба безпеки України завчасно повідомила редакцію про кібернапад. Про це медіа повідомило 2 березня на своїй фейсбук-сторінці.

Напередодні, 1 березня, у російських телеграм-каналах поширювали заклики до хакерського нападу на радіостанцію. 

Технічний директор FM “Галичина” Володимир Кушнірук розповів, що фахівці вчасно відреагували на дії ворога, загрозу вдалося ліквідувати. 

“Очевидно, що вони вирішили зламати наші засоби передачі даних або навіть мовити від нашого імені в ефірі. Технічний відділ радіостанції вжив додаткових заходів безпеки для унеможливлення такої ситуації”, – розповів Кушнірук.

На радіостанції вважають, що хакери надалі спробують захопити мовлення та запевняють, що робитимуть усе можливе, щоб цього не сталося.

“Від початку свого існування радіостанція принципово не ротувала жодної російської пісні, а з вуст дикторів та ведучих не звучали проросійські наративи. […] Ми продовжимо правдиво висвітлювати події російсько-української війни і називати росіян ворогами, навіть якщо для них при цьому ми будемо кісткою в горлі. Думаємо, що ця кібератака – це тільки початок, окупанти не зупиняться у своїх спробах нашкодити ефіру FM “Галичина”. Ми підвищили пильність та будемо стежити за тим, щоб вчасно відбивати кібератаки ворогів. Сайт радіостанції відновить свою роботу вже найближчим часом”, – зазначила програмна директорка Юла Бєльська.

В ефірі “Еспресо” Юла Бєльська повідомила, що єдине, що вдалося зробити хакерам, це тимчасово зупинити роботу сайту радіостанції. Але нині сайт уже працює.

Фото FM Галичина

Радіо FM Галичина – найбільша регіональна радіомережа, яка охоплює 14 частот у межах України: Львів 89,7 FM, Тернопіль 102,3 FM, Луцьк 89,8 FM, Рівне 89,5 FM, Борислав 102,9 FM, Броди 107,5 FM, Новий Розділ 107,6 FM, Радехів 103,6 FM, Славське 102,6 FM, Старий Самбір 102,7 FM, Стрий 107,9 FM, Турка 105,9 FM, Червоноград 103,0 FM, Шацьк 106,7 FM

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого суспільно-культурний українознавчий проєкт Ukraїner зазнав хакерської атаки: зловмисники заволоділи Facebook-сторінками. Ukraїner зазначив, що наразі публікуватиме контент в Instagram, Telegram, Twitter та Viber. Засновник проєкту Богдан Логвиненко повідомив у Twitter, що доступ до сторінок видання хакери отримали, зламавши Meta Business Manager.

Liked the article?
Help us be even more cool!