ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували сайт податкової служби Польщі

01.03.2023, 15:42
Фото – gazetadita.al
Фото – gazetadita.al

Російські хакери 28 лютого атакували сайт податкової адміністрації Польщі Podatki.gov.pl. Про це 1 березня в ефірі каналу Polsat News заявив уповноважений уряду Польщі з питань безпеки в кіберпросторі Януш Цешинський, повідомляє Суспільне.

Він зазначив, що викрасти дані польських платників податків їм не вдалося.

“Це атака, яка блокує доступ до сайту, а не блокує безпеку, і ставить під загрозу наші дані. Відповідальними за вчорашню атаку є росіяни, це треба чітко сказати. У нас інформація, яка з великою часткою ймовірності вказує на причетність до цього росіян”, – сказав Цещинський.

Урядовець повідомив, що кібератака полягала в генеруванні значного штучного трафіку на цьому сайті, відтак його робота була заблокована.

Цещинський зауважив, що Польща є одним з об’єктів кібератак РФ, а від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну їхня кількість зросла вп’ятеро.

Як повідомляв ІМІ, 10 листопада 2022 року Microsoft заявила, що хакери, пов'язані з російськими військовими, вчинили в жовтні кілька атак на українські та польські транспортні й логістичні організації.

Служба безпеки України у 2022 році нейтралізувала понад 4,5 тис. кібератак і кіберінцидентів.

Liked the article?
Help us be even more cool!