ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З початку року СБУ нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератак на Україну

27.12.2022, 12:03

Служба безпеки України з початку року нейтралізувала понад 4,5 тис. кібератак і кіберінцидентів. Про це начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив в ефірі телеканалу “Ми – Україна”, повідомляється на сайті СБУ.

“Ми підійшли до 2022 року, маючи позаду восьмирічний досвід гібридної війни. Адже війна в кіберпросторі тривала і раніше. На момент вторгнення ми вже були готові до найгірших сценаріїв. А масовані кібератаки, які ми відбили в січні та лютому, стали додатковими “тренуваннями” перед вторгненням”, – зазначив Ілля Вітюк.

За його словами, якщо у 2020 році було зафіксовано майже 800 кібератак, у 2021-му – 1400, то вже цьогоріч їхня кількість зросла у понад три рази.

“Сьогодні країна-агресор завдає в середньому більше 10 кібератак на добу. Про більшість українське суспільство, на щастя, навіть не знає”, – сказав Вітюк.

Він розповів, що в зоні особливої уваги ворога є енергетика, логістика, військові об’єкти, а також бази даних органів влади та інформресурси.

“Ми моніторимо ризики й загрози в режимі реального часу 24/7. Більшість хакерів з російських спецслужб, що працюють по нас, знаємо поіменно. Іде робота з їх документування. Після перемоги України на них чекатиме окремий блок засідань міжнародного військового трибуналу”, – резюмував Ілля Вітюк.

Як повідомляв ІМІ, 10 листопада Microsoft заявила, що хакери, пов'язані з російськими військовими, вчинили в жовтні кілька атак на українські та польські транспортні й логістичні організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!