ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували чеські банки, вимагаючи припинити підтримку України

Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Російське хакерське угруповання NoName057 (16) вчинило зранку 30 серпня DDoS-атаку на кілька чеських банків, а також сайт Празької фондової біржі. Хакери вимагали від них припинити підтримку України.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на чеського мовника ČTK.

Кібератаки зазнали Сomerční banka, ČSOB, Air Bank та Fio banka. Це спричинило перебої в роботі їхніх сайтів та мобільного й інтернет-банкінгу.

Проте більшість фінустанов відновила роботу до обіду, запевнивши, що фінанси клієнтів банків не постраждали. Єдиним ускладненням для клієнтів була тимчасова неможливість отримати банківські послуги.

Кібератака на сайт Празької фондової біржі не перервала торгів. Роботу сайту відновили ввечері, але публікацію деяких даних затримали на кілька годин.

Угруповання NoName057 (16) взяло на себе відповідальність за кібератаки на чеські банки. Воно вимагало від установ припинити підтримку України.

Як повідомляв ІМІ, російське хакерське угруповання NoName057(16) атакувало 27 березня сайт Національної асамблеї, нижньої палати парламенту Франції, атакувало впродовж вихідних низку польських державних сайтів.

22 березня проросійська хакерська група NoName057(16) влаштувала кібератаку на сайти уряду Італії, зокрема нижньої палати парламенту та кількох міністерств.

Також ІМІ фіксував, що хакери угруповання NoName057 (16) атакували сайти українських медіа. Зокрема, 22 квітня вчинили DDoS-атаку на сайт “Детектор медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!