ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська компанія Kaspersky Labs іде зі США

16.07.2024, 18:00

Із 20 липня російська компанія Kaspersky Labs поступово згортатиме бізнес у США, повідомляє Reuters. Заяву компанія зробила майже за місяць після того, як адміністрація Байдена оголосила план заборонити компанії торгувати в країні.

Kaspersky скоротить усі робочі місця в США й заблокував доступ до продуктів на своєму сайті для американських покупців з поясненням: “Купівля недоступна для клієнтів у США”.

У червні секретарка США з торгівлі Джина Раймондо анонсувала план заборони на продаж антивірусів Kaspersky в країні, пославшись на безпекові ризики, спричинені впливом Росії на компанію.

Також у червні уряд США застосував санкції до керівництва Kaspersky, зокрема до директора з розвитку бізнесу, виконавчого директора, головного юриста й директора з комунікацій, пославшись на безпекові ризики.

Нові обмеження на вхідні продажі програм Kaspersky, що зроблять неможливим завантаження оновлень, перепродажі й ліцензування продукту, набудуть чинності 29 вересня.

Нові бізнес-операції Kaspersky будуть заблоковані за 30 днів після першого оголошення обмежень (20 червня).

Kaspersky Labs у США

Як повідомляв ІМІ, 2017 року США заборонили федеральним агентствам використовувати комп'ютерне програмне забезпечення, яке постачає “Лабораторія Касперського”, через побоювання щодо зв'язків компанії з Кремлем та російськими шпигунськими операціями.

А 2023-го в Канаді заборонили співробітникам федерального уряду використовувати на робочих мобільних пристроях російське антивірусне програмне забезпечення Kaspersky та китайський застосунок WeChat.

У квітні 2024 року адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що до кінця місяця може заборонити використання приватними компаніями й громадянами США програмного забезпечення російської “Лабораторії Касперського” (Kaspersky Lab).

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!