ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канада заборонила держслужбовцям користуватися Kaspersky і WeChat

У Канаді співробітникам федерального уряду заборонили використовувати на робочих мобільних пристроях російське антивірусне програмне забезпечення Kaspersky та китайський застосунок WeChat.

Про це заявила президентка Казначейської ради Канади Аніта Ананд, повідомляє Укрінформ.

“З огляду на оцінювання ризиків для кібербезпеки ми забороняємо доступ до цих застосунків на урядових мобільних пристроях. Уряд Канади постійно працює над убезпеченням своїх інформаційних систем і мереж, щоб гарантувати захист державної інформації”, – сказала вона.

За її словами, уряд “і надалі постійно пильнуватиме за потенційними кібернетичними загрозами та за потреби вживатиме негайних дій”.

У Казначейській раді Канади зазначили, що WeChat та програми Kaspersky “наражають приватність і безпеку на неприйнятний ризик”. “На мобільних пристроях методи збору даних WeChat та Kaspersky отримують значний доступ до вмісту пристроїв”, –  пояснили у відомстві.

Водночас вказується, що “свідчень, ніби урядову інформацію скомпрометовано, немає”.

Як повідомляв ІМІ, раніше США заборонили федеральним агентствам використовувати комп'ютерне програмне забезпечення, яке постачає “Лабораторія Касперського”, через побоювання щодо зв'язків компанії з Кремлем та російськими шпигунськими операціями.

Liked the article?
Help us be even more cool!