ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО повідомила, що перевірка СБУ щодо 112 та NewsOne ще триває

24.09.2019, 16:22
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Рада національної безпеки та оборони повідомляє, що станом на сьогодні Служба безпеки України не надала фактів, що підтверджують участь юридичних осіб телеканалів “112 Україна” і NewsOne у терористичній діяльності, проте СБУ продовжує роботу. Про це повідомляється на сайті РНБО.

Як ідеться в повідомленні, РНБО чекає на висновки спецслужби для ухвалення відповідних рішень.

“Сьогодні ряд ЗМІ оприлюднили некоректні інформаційні повідомлення, суть яких зводилася до того, що “РНБО України не вводитиме санкції проти телеканалів 112 і NewsOne”, – йдеться в повідомленні.

У РНБО звертають увагу, що у відповіді на запит ІА Українські Новини йшлося, що пропозиції Верховної Ради щодо застосування санкцій, внесені Постановою Верховної Ради України від 4 жовтня 2018 року № 2589-VIII “Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, були розглянуті на засіданні РНБО України 19 березня 2019 року.

Також РНБО зазначає, що доручила СБУ завершити перевірку юридичних осіб, перелік яких наведено в додатку 1 до вказаної вище постанови Верховної Ради України щодо діяльності, яка дає підстави для застосування до них обмежувальних заходів, передбачених Законом України “Про санкції”.

“Апарат РНБО поінформував, що станом на сьогодні Службою безпеки України фактів, підтверджуючих участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано, проте Служба продовжує роботу. РНБО України чекає на висновки спецслужби для прийняття відповідних рішень”, – зазначає РНБО. 

Водночас РНБО просить ЗМІ уважно ставитися до інформації, що її надають державні органи, “і не робити хибних та поспішних висновків”.

Як повідомляв ІМІ, 24 вересня Українські Новини з посиланням на відповідь РНБО повідомили, що Рада національної безпеки і оборони не виявила підстав для введення санкцій проти телеканалів NewsOne і “112 Україна”. 

4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову №9157, в якій запропонувала Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

19 березня 2019 року Рада національної безпеки та оборони доручила Службі безпеки України завершити перевірку причетності до терористичної діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne. 

8 липня 2019 року СБУ ініціювала невідкладне скликання позачергового засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), на якому пропонувалося відповідно до постанови ВР від 4 жовтня 2018 року ухвалити рішення про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами “112 Україна” і NewsOne, та ввести їх у дію відповідним указом Президента України.

9 липня 2019 року тодішній генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти бенефіціарних власників телеканалу NewsOne за підозрою у фінансуванні тероризму.

Liked the article?
Help us be even more cool!