ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Reuters, яке називало війну РФ в Україні "кризою", почало називати "війною"

Фото – verite.org
Фото – verite.org

Британське інформаційне агентство Reuters на другому році повномасштабної війни Росії проти України виправило на своєму сайті рубрику “Українська криза” на “Війну України та Росії”, повідомляє “Українська правда”.

Як пише медіа, кілька днів тому в мережі поширили інформацію, що для рубрикації матеріалів про війну в Україні на сайті Reuters використовується формулювання “українська криза”. Водночас поруч з “українською кризою” була рубрика “Війна ХАМАС та Ізраїлю”.

Фото – УП

У відповіді на лист працівника “Української правди” (надісланий не від імені УП) агентство повідомило, що оновило рубрики на сайті. Наразі для рубрикації на сайті використано формулювання “війна України та Росії”.

Фото – УП

Як повідомляв ІМІ, у березні 2022 року українська медіаспільнота закликала іноземні медіа коректно вказувати роль Росії у війні, вживаючи терміни “війна Росії в Україні” та/або “російське вторгнення в Україну”. Водночас українські медійники просили не використовувати у своїх матеріалах терміни на кшталт “криза”, “конфлікт” або “військова операція” або ж називання їх “українськими”, наприклад “українська криза” або “конфлікт в Україні”.

Раніше на некоректну термінологію з боку іноземних медіа вказало МЗС України, зазначивши, зокрема, ВВС World, що в Україні немає кризи, а існує агресія Росії проти України.

ІМІ та Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підготували рекомендації та застереження щодо вживання термінології щодо подій та явищ російсько-української війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!