ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС виправило BBC: "Української кризи немає, є агресія Росії проти України"

03.09.2018, 11:04
Фото - bbc.com

ВВС News розмістила у розділі “Українська криза” (Ukraine crisis) публікацію про похорон ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка, назвавши його “лідером повстанців”, які захопили “великі ділянки території” на Донбасі в результаті “повстання” 2014 року. Речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца виправила ВВС, повідомляє “Українська правда”.

Зокрема, у публікації ВВС News від 2 вересня “Alexander Zakharchenko: Mass turnout for Ukraine rebel's funeral”, зазначено, що “десятки тисяч людей зібралися, щоб вшанувати пам'ять лідера сепаратистів, підтримуваних Росією”, назвавши вибух у кафе “Сепар”, де загинув Захарченко, терактом.

У МЗС України відреагували на публікацію ВВС.

“Шановна редакціє ВВС World, в Україні немає кризи. Існує агресія Росії проти України. Репортаж має ґрунтуватися на фактах”, – заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

Фото - скріншот з Твіттер Мар'яна Беца

Нагадаємо, 31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув унаслідок вибуху в кафе у центрі Донецька. Церемонія прощання з Захарченком пройшла 2 вересня в донецькому театрі опери та балету.

Liked the article?
Help us be even more cool!