ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" засудили перешкоджання польською поліцією роботі журналістів УП

Михайло Ткач. Фото – Українська правда

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” засудила перешкоджання з боку польської поліції роботі журналіста “Української правди” Михайла Ткача та оператора Ярослава Бондаренка. 

Про це йдеться в дописі “Репортерів без кордонів” від 28 лютого в соцмережі Х.

“Двох журналістів українського медіа “Українська правда” на кілька годин затримала польська поліція під час знімання матеріалу біля кордону з Білоруссю. Їхнє обладнання обшукали й вилучили на кілька годин. “Репортери” засуджують перешкоджання роботі журналістів”, – йдеться в дописі.

Як повідомляв ІМІ, 27 лютого 2024 року польські правоохоронці затримали біля польсько-білоруського кордону журналіста “Української правди” Михайла Ткача разом з оператором Ярославом Бондаренком під час знімання матеріалу про транзит продукції між Польщею та Росією і Білоруссю. Відзняті матеріали поляки частково видалили.

За словами Ткача, на допиті в комендатурі він повідомив, що є журналістом і разом з командою знімає, як Польща торгує з Росією через Білорусь і як Польща торгує з Білоруссю, як сільськогосподарська продукція йде з Росії і Білорусі до Польщі.

Люблінська поліція Польщі повідомила, що проводила напередодні “дії зі встановлення особи” в прикордонній зоні після повідомлень про затримання біля польсько-білоруського кордону журналістів “Української правди”.

Liked the article?
Help us be even more cool!