ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дії зі встановлення особи": польська поліція про затримання розслідувача Ткача

Люблінська поліція Польщі підтвердила, що проводила напередодні "дії зі встановлення особи" в прикордонній зоні після повідомлень про затримання біля польсько-білоруського кордону журналіста "Української правди" Михайла Ткача разом з оператором.

Про це йдеться у Twitter (X) Люблінської поліції, передає "Європейська правда".

"Співробітники поліції Люблінського гарнізону (KPP Łuków) вжили заходів у зв'язку з потребою встановлення особи тих осіб, чия присутність у прикордонній зоні викликала занепокоєння мешканців. Після перевірки вони залишили територію поліцейського підрозділу", – йдеться в повідомленні.

Фото скрін повідомлення Люблінської поліції

Польські правоохоронці не уточнили імен і національності людей, щодо яких вони здійснювали відповідні дії.

Михайло Ткач після того, як їх з оператором відпустили, повідомив, що їх відпустили, а речі повернули. Він підтвердив, що відео частково видалили та вирвали дроти підзарядки в машині. 

"Їхню роботу я розумію, але в мене – своя робота. І так з нами давно не поводились. Чотири години без права на дзвінок, без телефонів, і дві години стоячи у дворі комендатури без дозволу сісти, спостерігаючи за тим, як твої особисті речі розкидають по капоту. Відео шкода. Але знімемо ще", – додав журналіст.

Видання звертає увагу на те, що повідомлення Люблінської поліції вийшло практично одночасно з повідомленням Підляської поліції, яка заявила, що "не затримувала журналіста з України", а повідомлення про це – фейкові новини.

Фото скрін повідомлення Підляської поліції в соцмережі Х

Затримання Михайла Ткача в Польщі 

Як повідомляв ІМІ, 27 лютого 2024 року польські правоохоронці затримали біля польсько-білоруського кордону Михайла Ткача разом з оператором, коли журналіст знімав матеріал про транзит продукції між Польщею та Росією і Білоруссю. Відзняті матеріали поляки частково видалили.

За словами Ткача, на допиті в комендатурі він повідомив, що є журналістом і разом з командою знімає, як Польща торгує з Росією через Білорусь і як Польща торгує з Білоруссю, як сільськогосподарська продукція йде з Росії і Білорусі до Польщі.

"Було видно, що представники польської спецслужби перелякалися. Вони почали мене запитувати, хто ще про це знає, чи знають про це українські можновладці, український уряд. Розпитували, хто наші джерела, як ми про це дізналися, скільки часу ми працюємо над цією темою", – розповів журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!