ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів": Льовочкін нестиме відповідальність за будь-які зміни редакційної політики "Інтера"

14.02.2013, 00:53

Міжнародна журналістька організація “Репортери без кордонів” стурбована звісткою про те, що глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін придбав 20% акцій Inter Media Group, компанії, яка володіє Inter TV, одним з найпопулярніших телеканалів України. Про це йдеться у заяві організації, текст якої є у розпорядженні ІМІ.

"Придбання Льовочкіним частки в Inter Media Group означає, що одним із власників найпопулярнішого телеканалу України є одна з найбільш високопоставлених фігур у владі, і це є очевидним конфліктом інтересів”, - заявляють “Репортери без кордонів”.

"Телеканал “Інтер” доклав значних зусиль протягом останніх місяців, щоб побудувати більш незалежну редакційну політику, і ми будемо уважно стежити, чи продовжить телеканал її дотримуватись. Ми вважаємо, що голова президентської адміністрації нестиме відповідальність за будь-які радикальні зміни у редакційній політиці телеканалу “Інтер”, - йдеться у заяві.

"Телеканал “Інтер”, заснований у 1996 році, на сьогодні є одним з провідних телеканалів країни. Довгий час він розглядався як прихильник нинішньої влади, але його редакційна політика раптово змінилася після спірних парламентських виборів у жовтні 2012 року. Його новини стали подавати більше різних нюансів. Різні політичні сили почали отримувати справедливий розподіл ефірного часу. У 2013 році на телеканалі було запущене нове політичне ток-шоу «Справделивість», особливістю якого став прямий і відвертий стиль ведучої Ганни Безулик", - йдеться у заяві організаціїПри цьому "Репортери" нагадують, що у 2013 році Україна посіла 126 місце з 179 країн у Всесвітньому Рейтингу Свободи Слова.

Нагадаємо, один з найбільших акціонерів Inter Media Group, колишній перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський заявив 1 лютого 2013 року, що він продав весь свій пакет акцій бізнесмену Дмитру Фірташу. Раніше прес-служба телеканалу "Інтер" повідомляла, що угода про продаж медійної групи була укладена виходячи з оціночної вартості 2,5 мільярди доларів США.

7 лютого 2013 року українські ЗМІ повідомили, що глава АП Сергій Льовочкін придбав 20% компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!