ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Реклама у Facebook подорожчала на 20% через набуття чинності закону про податок для IT-гігантів

05.01.2022, 12:34
Фото - REUTERS
Фото - REUTERS

Через набуття чинності законопроєкту про податок для технологічних гігантів з 1 січня 2022 року компанія Meta (Facebook) додає 20% податку на додану вартість до вартості послуг соцмережі Facebook в Україні, повідомляє “Економічна правда”.

“Відповідно до нової норми про ПДВ в Україні, з 1 січня 2022 року Facebook зобов’язаний за законом стягувати ПДВ з усіх продажів реклами до всіх рекламодавців в Україні. Щоб пересвідчитись у тому, що такі користувачі знають про дані вимоги, ми розробили корисні поради, що доступні у нашому центрі підтримки”, - повідомили в компанії Meta у відповідь на запит видання AIN.UA.

Від початку січня 2022 року реклама на Facebook в Україні обкладається ПДВ за місцевими ставками (20%). Це стосується тих рекламодавців, у яких країна бізнес- або персональної адреси встановлена на “Україна”, і хто не підтвердив, що є зареєстрованою юрособою або приватним підприємцем, і самі додали номер платника ПДВ до свого рекламного акаунту Facebook, пише AIN.UA.

Також дії цього закону поширюються і на Google, Apple, Microsoft, Netflix та інші корпорації. Однак про введення доплати відомо лише від Google.

На початку грудня 2021 року компанія Google також розіслала користувачам своїх платних послуг в Україні лист, де попереджала про подорожчання своїх сервісів у зв’язку із цим законом. 

Як повідомляв ІМІ, 3 червня 2021 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №4184, який зобов'язує інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету (вводить 20% ПДВ). 28 червня 2021 року закон підписав Президент України. Закон спрямований на збільшення доходів держбюджету від ПДВ за допомогою залучення до оподаткування ПДВ нерезидентів, що надають фізособам електронні послуги, місце постачання яких розташоване на митній території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!