ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактор з Луцька отримав підозрілий дзвінок після поста у Facebook

02.08.2017, 11:18
Юрій Ричук

Головний редактор інтернет-видання «Волинь24» Юрій Ричук отримав телефонний дзвінок з погрозами після допису про голову правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка. Чоловік, який дзвонив, не представився, але натякнув, щоб Ричук «не писав про інвалідний візок». Про це повідомляє регіональна представниця ІМІ у Волинській області.

Редактор пов’язує телефонний дзвінок із нещодавнім постом у Facebook. Увечері 30 липня за водіння в нетверезому вигляді патрульні затримали  голову правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка.

31 липня Юрій Ричук у поширив у соцмережі цю новину про Олександра Товстенюка зі словами: «Зараз хтось замутить флешмоб  я_з товстенюком. Я тоді напишу новинку, що в інтернеті заступникові олігарха закликають скликатися на алказєльцер».

1 cерпня Юрій Ричук опублікував діалог із невідомим чоловіком у соціальній мережі Facebook.

Редактор  також розмістив аудіозапис розмови та написав, що буде вдячний, хто впізнає по голосу чоловіка, який дзвонив.

Юрій Ричук зазначив, що якщо щось станеться, він та його рідні будуть звинувачувати того, хто дзвонив і хто дав вказівку це зробити:

Будучи при абсолютній свідомості і здатності критично оцінювати дійсність, зважаючи на деякі недавні події, заявляю: я здоровий, у мене нема хронічних хвороб, здатних викликати раптову смерть чи каліцтво. Я знаю правила дорожнього руху і їжджу на велосипеді дуже уважно і обережно. Я не ходжу сам безлюдними вулицями в темну пору доби. У мене вдома все нормально з електроприладами, проводкою і газовими комунікаціями. Тож раптової пожежі (ДТП, нападів випадкових “хуліганів” чи чогось ще) без стороннього втручання і умислу зі мною трапитися не може. Якщо це станеться – я або мої рідні будуть звинувачувати автора цього дзвінка і тих, хто дав вказівку йому цей дзвінок зробити

Юрій Ричук з погрозами стикається вже не вперше. Як раніше повідомляв ІМІ, у червні цього року головному редактору «Волинь24» погрожувала власниця «Луцьккондитер», при цьому згадуючи власника видання Володимира Пащенка у смс-повідомленнях. Після відмови зняти з сайту матеріали про «Луцьккондитер», Юрій Ричук отримував смс-погрози. У повідомленні йшлося: «Требую убрать гавно в мой адрес с сайта. Требую». А також: «А то я тебя с твоим пащенко (Володимир Пащенко – перший власник сайту – авт.) и его женой так отрекламирую что мать родная не узнает». Через погрози редактор звертався до поліції.

У ніч на 24 липня спалили готельно-ресторанний комплекс «Patio di Fiori» відомому медіавласнику з Луцька Володимиру Пащенку. За інформацією сайту «Medialab.online», Володимир Пащенко є близьким до сайту «Волинь24». Вночі хтось кинув предмет, ймовірно, коктейль Молотова у вікно ресторану. Після цього стався вибух і приміщення загорілось.

Згодом в інтернеті користувачі почали флеш-моб  #я_з_ патіо. Як пише «Волинь24»,  його учасники купують подарункові сертифікати ресторану Patio di Fiori і демонструють їх у соцмережах. Співвласник готельно-ресторанного комплексу Patio di Fiori Володимир Пащенко заявив, що усі кошти, які учасники флешмобу заплатять за подарункові сертифкати, підуть на благодійність.

ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!