ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонська журналістка, що вижила в катівні росіян, дала свідчення Народному трибуналу в Гаазі

22.02.2023, 12:42
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Херсонська журналістка Анжела Слободян, яка провела близько місяця в катівні росіян в окупованому Херсоні, дала свідчення в судовому процесі Народного трибуналу в Гаазі. Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

“Фактично рік тому, у перші дні повномасштабного вторгнення, я вирішила, що маю фіксувати життя херсонців в окупації. Безпосередньо перебуваючи в Херсоні. Результат – арешт і місяць у катівні. Я витримала. Хтось ні. Мені вдалося вирватися на підконтрольну Україні територію і повернутися в професію. А зараз я просто зобов’язана розповідати правду про злочини росії проти українців. Розповідати світові все, що бачила, і все через, що пройшла сама”, – написала журналістка.

Усі свідчення Народному трибуналу передадуть до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, додала вона.

“І всі ці матеріали складуть основу для Міжнародного трибуналу над керівництвом Кремля і кожним росіянином, який вчинив воєнний злочин чи злочин проти людяності”, – зазначила Анжела Слободян.

Як повідомляв ІМІ, восени 2022 року ексжурналістка ТРК “Україна” Анжела Слободян розповіла про російський полон в окупованому Херсоні. Вона провела близько місяця в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні, який росіяни перетворили на катівню. Також вона розповіла про знущання загарбників та катування українських військовополонених.

Із 20 лютого в Гаазі проходить символічний трибунал над президентом РФ Володимиром Путіним та його оточенням за злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності, які були скоєні починаючи з 24 лютого 2022 року.

19 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку дії зі створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України, що був скоєний за політичного та військового керівництва РФ та її союзників.

Liked the article?
Help us be even more cool!