ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радник Байдена заявив, що Росія дістане "належну відповідь" за кібератаки на Україну

17.01.2022, 10:42
Фото – скріншот з відео cbsnews.com
Фото – скріншот з відео cbsnews.com

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван попередив, що Росія дістане належну відповідь за кібератаки проти України.

Про це Салліван сказав в інтерв'ю CNBC News, повідомляє Укрінформ.

“Що стосується санкцій, то ми дуже чітко дали зрозуміти росіянам (і ми зробили це узгоджено і в унісон з нашими союзниками): якщо вони знову вторгнуться в Україну, то зіткнуться з серйозними економічними наслідками й заплатять за це високу ціну”, – зазначив радник глави Білого дому.

За його словами, “ми виробимо з нашими союзниками належну відповідь” і в тому разі, якщо Росія вдасться до кібератак на Україну. 

Адміністрація Байдена, додав Салліван, уже кілька місяців попереджає, що кібератаки можуть бути частиною широкомасштабних зусиль Росії в межах ескалації, і США працюють з українським урядом над посиленням оборони.

Він наголосив: якщо росіяни вдадуться до воєнних дій, Вашингтон “вживе заходів, спрямованих проти їхньої економіки, проти їхнього стратегічного становища в Європі”.

“Ми готові до обох варіантів. Якщо Росія хоче просуватися вперед шляхом дипломатії, ми цілком готові робити це в унісон з нашими союзниками та партнерами. Якщо Росія піде на вторгнення та ескалацію, ми готові й до цього, з потужною відповіддю, яка змінить їхні стратегічні позиції… Ми одночасно займаємося стримуванням та дипломатією, чітко і твердо дотримуємося цього курсу, повністю солідаризуючись із трансатлантичною спільнотою”, – сказав радник президента США.

Як повідомляв ІМІ, в Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші.

14 січня СБУ заявила, що витоку персональних  даних не відбулося.

Того ж дня СБУ заявила про причетність російських спецслужб до кібератаки на органи державної влади України, яка сталася в ніч із 13 на 14 січня.

Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

Liked the article?
Help us be even more cool!