ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо НВ звільнило третину співробітників

28.05.2020, 10:12
Фото – yes-ukraine.org
Фото – yes-ukraine.org

Через переформатування Радіо НВ звільнило третину співробітників. Раніше на розмовній радіостанції працювало близько 70 людей (разом з ведучими авторських програм). Про це в інтерв’ю "Детектору медіа" розповів головний редактор Радіо НВ Олексій Тарасов.

"Я припускаю (але фінальної цифри в мене немає), що ми скоротимося на третину. Можливо, залишиться 45 осіб. Це дуже велика команда за мірками українських медіа. Але наше завдання не робити продукт скороченим складом, наше завдання – робити крутий продукт оптимальним складом", – пояснив він.

За його словами, працівникам, яких звільнили, виплатили компенсацію.

Кілька джерел "Детектора медіа" повідомили, що звільнення відбувалось у дві хвилі. На початку травня Радіо НВ звільнило частину з тих, хто забезпечував постійний випуск програм (журналістів, звукорежисерів, ведучих і команду вихідного дня). На правах анонімності колишні співробітники Радіо НВ розповіли, що дізналися про звільнення завчасно та отримали компенсацію.

Друга хвиля звільнень відбулася в другій половині травня. Цього разу Радіо НВ припинило співпрацю з ведучими кількох авторських програм. Але не попередило їх про це завчасно: вони дізналися про все минулого тижня з документів у програмі електронного документообігу для ФОПів Paperless. За словами джерел "Детектора медіа", так про припинення співпраці дізналися Дмитро Сімонов ("Академія наук"), Олександр Положинський ("Звуки про"), Павло Шеремета ("Економічний прорив"), Геннадій Мустафаєв ("Тільки спокійно"), Марина Фіалко ("Місце в історії").

Видання зверталося до кількох колишніх співробітників і ведучих Радіо НВ, але вони переважно відмовилися від коментарів. На правах анонімності співрозмовники повідомили, що документи про припинення співпраці в Paperless підписали, однак звернули увагу на "цікавий досвід управління змінами". За їхніми словами, керівник радіостанції вибачився і запевнив, що планував спершу особисто всіх повідомити, а потім надсилати документи на розірвання контракту. Однак вийшло так, що документи надіслали раніше.

Геннадій Мустафаєв у коментарі виданню сказав, що претензій до Радіо НВ у нього немає, натомість є вдячність за дворічну співпрацю: "Валерій Калниш (колишній головний редактор. – ДМ) ще раніше повідомляв про те, що буде реструктуризація. І я для себе зрозумів, що формат розмовного радіо не дуже бізнесовий, а власникам потрібен бізнес. І я це спокійно прийняв. Хоча працював на радіостанції два роки. Тому документи спокійно підписав. На наступний день Олексій (Тарасов. – ДМ) перепросив, що не повідомив особисто. У мене немає ані претензій, ані дискомфорту, є вдячність до проєкту".

Олексій Тарасов у відповідь на запитання про припинення співпраці з авторами зазначив: "Співпрацю з авторами ми припинили ще на початку карантину, тому що ні в авторів, ні в радіо не було можливості записувати нові програми. Це сталося ще до мого призначення. З деякими ФОПами дійсно вийшло так, що наш юридичний відділ написав їм раніше, ніж я встиг повідомити особисто, але я подзвонив і написав кожному і приніс за це свої вибачення. Ніяких конфліктів не виникло, зі свого боку всі зобов'язання ми виконали".

Liked the article?
Help us be even more cool!