ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада визнала ПВК "Вагнер" міжнародною злочинною організацією

06.02.2023, 16:03
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Верховна Рада України визнала приватну військову компанію "Вагнер" міжнародною злочинною організацією.

Про це в телеграмі повідомив народний депутат з парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк.

За відповідну постанову №8397 проголосували 333 народні депутати.

Відповідно до тексту документа, український парламент визнає приватну військову компанію "Вагнер" міжнародною злочинною організацією.

ВР закликає уряди та парламентів країн світу до аналогічних дій, зважаючи на характер діяльності ПВК "Вагнер" в Україні, ЦАР, Малі, Лівії та Сирії.

Також український парламент рекомендує Офісу генерального прокурора, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ активізувати досудове розслідування кримінальних правопорушень щодо осіб, зокрема ПВК "Вагнер", підозрюваних у їхньому вчиненні на території України, з метою його якісного і оперативного здійснення та передання відповідних матеріалів в установленому законом порядку до суду.

Водночас Верховна Рада України 336 голосами підтримала постанову №3735, згідно з якою звернулася до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу із закликом визнати російські приватні військові компаній терористичними організаціями.

Як повідомляв ІМІ, Офіс Генерального прокурора України оголосив 2 лютого підозру керівнику приватної військової компанії “Вагнер” Євгену Пригожину.

20 січня цього року міністерство фінансів США визнало ПВК “Вагнер” “транснаціональною злочинною організацією”, що передбачає запровадження нових санкцій проти неї та її глобальних союзників.

Погрози й узагалі терористичні методи досить характерні для вагнерівців. У листопаді 2022-го вони вбили кувалдою свого колишнього колегу Євгена Нужина, а відео розправи виклали в інтернеті. Майже одразу з прозорим натяком пригожин надіслав кувалду з імітацією слідів крові у футлярі з-під скрипки до Європейського парламенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!