ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила поправки до закону про олігархів

03.11.2021, 13:18
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Верховна Рада 3 листопада ухвалила поправки до законопроєкту №5599, які уточнюють статус особи, яку Рада національної безпеки та оборони віднесла до переліку олігархів.

За три поправки проголосували 249, 249 і 251 депутат відповідно, повідомляє Суспільне

Також Рада проголосувала за доручення голові Ради Руслану Стефанчуку невідкладно підписати закон.

“Оскільки законопроєкт 5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” був прийнятий нами як закон 23 вересня цього року, коли посаду Голови Верховної Ради обіймав попередній спікер, а право підписів актів, прийнятих Верховною Радою, має діючий Голова ВР, вношу пропозицію доручити Голові ВР невідкладно підписати Закон України”, – сказав перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.

У тексті документу виправлено деякі формулювання щодо осіб, визнаних олігархами. Водночас у тексті відсутні виправлення щодо того, який орган ухвалює рішення стосовно включення особи в Реєстр олігархів. У тексті, оприлюдненому на сайті, є лише норма про те, що таке рішення ухвалює РНБО.

Як повідомляв ІМІ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Того ж дня Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення, згідно з яким закон про олігархів потребує повторного голосування для усунення колізії поправок.

Liked the article?
Help us be even more cool!