ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила у першому читанні зміни до закону про телебачення і радіомовлення

12.07.2016, 14:48

12 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)”, повідомляє “Детектор медіа”.

За відповідний законопроект №3504 народних депутатів Вікторії Сюмар, Богдана Онуфрика і Сергія Висоцького проголосували 231 народний депутат.

Законопроект передбачав залишити в складі універсальної програмної послуги (УПП) такі телеканали:

  • суспільне ТБ;

  • телеканал “Рада”;

  • всіх місцевих і регіональних мовників (як цифрових, так і аналогових), у тому числі мовлення громад;

  • усіх аналогових загальнонаціональних мовників, які не побажали вийти з УПП (для приватних мовників передбачена можливість вийти з УПП, але лише в містах із населенням понад 50 тис. осіб).

Втім, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар зачитала рішення Комітету про винесення на розгляд Ради доопрацьованої редакції проекту, згідно з якою загальнонаціональні телеканали виключаються зі складу УПП. Цієї редакції законопроекту на сайті Верховної Ради досі немає.

Нагадаємо, законопроект було зареєстровано 23 листопада 2015 року. В січні 2016 року було подано доопрацьований законопроект, який передбачав можливість загальнонаціональних мовників виходити за бажанням з УПП, але лише в містах 50 тис.+. Втім, 18 березня, як було зазначено на сайті Верховної Ради, законопроект було відкликано. За даними «Детектора медіа», тривала розробка нового законопроекту щодо зміни складу УПП. 7 липня профільний Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики раптово вручив парламенту подання про розгляд.

5 липня Телекомунікаційна палата України звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики щодо недопущення прийняття законопроекту №3504 та надала власні пропозиції та зауваження до проекту.

6 липня Індустріальний телевізійний комітет виступив проти зауважень Телекомунікаційної палати України до законопроекту №3504. ІТК та телевізійна галузь закликали народних депутатів ухвалити цей законопроект у цілому в редакції, що запропонована Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!