ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада розширила перелік розпорядників та обсяг публічної інформації

13.09.2021, 12:15
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях (реєстраційний номер 3952).

Цей закон парламент підтримав 8 вересня, повідомляється на сайті Центру демократії та верховенства права.

Законопроєкт вносить зміни до положень Законів України “Про доступ до публічної інформації” та “Про захист персональних даних”, розширюючи перелік розпорядників і визначаючи обсяг інформації, що оприлюднюватимуть ці суб’єкти. 

Зокрема, автори проєкту запропонували забезпечити відкритість інформації про структуру, принципи формування та розмір оплати праці, винагороди, додаткового блага керівника, заступника керівника юридичної особи публічного права, державного підприємства або державної організації, що має на меті одержання прибутку, особи, яка постійно або тимчасово обіймає посади члена виконавчого органу чи входить до складу наглядової ради господарського товариства, у статутному капіталі якого понад 50% акцій (часток, паїв) прямо чи опосередковано належать державі та/або територіальній громаді. 

Зазначених юридичних осіб пропонують зарахувати до розпорядників публічної інформації, а відповідна інформація не зможе бути віднесена до інформації з обмеженим доступом.

Liked the article?
Help us be even more cool!