ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада розблокувала підписання закону про олігархів

19.10.2021, 14:20
Фото із сайту Главком
Фото із сайту Главком

Верховна Рада відхилила 12 проєктів постанов про скасування рішення парламенту від 23 вересня щодо ухвалення закону про деолігархізацію і цим розблокувала його підписання з боку Голови ВР та Президента України, повідомляє Укрінформ.

Жоден із проєктів постанов “Про скасування рішення Верховної Ради України від 23.09.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” не набрав мінімально необхідних для ухвалення рішення 226 голосів народних депутатів.

Так, авторами 11 проєктів є народні депутати від парламентської фракції “Європейська солідарність”. Усі вони аргументували необхідність скасування відповідного рішення ВР тим, що ухвалення закону про олігархів начебто відбулося з грубими порушеннями вимог Регламенту Верховної Ради.

Водночас автори одного проєкту постанови, депутати від фракції “Опозиційна платформа – За життя”, наполягали на скасуванні рішення ВР щодо ухвалення документа, бо вважають, що під час його розгляду були порушені деякі положення статей Регламенту ВР. Окрім цього, на їхню думку, були порушені права народного депутата на обговорення поданих поправок і пропозицій, а також на завчасне надання матеріалів до дня розгляду.

Як повідомляв ІМІ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Того ж дня Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення, згідно з яким закон про олігархів потребує повторного голосування для усунення колізії поправок.

16 вересня 2021 року Венеційська комісія взяла до розгляду запит України на оцінювання законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Як зазначає Укрінформ, перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук заявив, що ухвалений закон не містить суперечностей.

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 23 вересня про ухвалення в другому читанні та в цілому проєкту закону №5599.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підпише закон про деолігархізацію і передасть його на підпис президенту Володимиру Зеленському в проголосованій парламентом редакції одразу після відхилення проєктів постанов про його скасування.

Liked the article?
Help us be even more cool!