ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада провалила голосування за нового члена Комітету зі свободи слова

02.06.2020, 14:33
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Верховна Рада провалила голосування щодо обрання народного депутата Олександра Санченка від депутатської фракції політичної партії “Слуга народу” членом Комітету з питань свободи слова.

За постанову “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання” 2 червня проголосував лише 221 народний депутат, повідомляє УНН.

Згідно з пояснювальною запискою, під час пленарного засідання другої сесії ВРУ IX скликання від 14 січня 2020 року народна депутатка України Венедіктова Ірина Валентинівна склала депутатські повноваження у зв’язку з призначенням її на посаду тимчасової виконувачки обов’язків директора Державного бюро розслідувань.

Оскільки Венедіктова була обрана до ВРУ за виборчим списком політичної партії “Слуга народу”, її місце в парламенті займає наступний кандидат за виборчим списком.

Так, під час пленарного засідання Верховної Ради України від 17 січня 2020 року, склав присягу новообраний нардеп Олександр Санченко.

Як повідомляє “Детектор медіа”, Рада переобрала народного депутата члена фракції “Слуга народу”, члена Комітету свободи слова Андрія Мотовиловця до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, увільнивши його від виконання обов’язків члена Комітету з питань свободи слова.

Таким чином, у Комітеті свободи слова залишилося чотири народні депутати: Нестор Шуфрич (голова), Євгеній Брагар (“Слуга народу”), Сергій Швець (“Слуга народу”) та Тетяна Циба (“Слуга народу”).

Liked the article?
Help us be even more cool!