ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада перенесла через карантин парламентські слухання про свободу слова

05.11.2020, 13:18
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

5 листопада Верховна Рада перенесла дати восьми парламентських слухань, зокрема на тему “Свобода слова чи свобода брехні: факти чи фейки”, до скасування встановленого Кабінетом Міністрів карантину.

За проєкт постанови №4302 про деякі особливості проведення парламентських слухань у період дії карантину в Україні проголосували 318 народних депутатів, повідомляється на сайті парламенту.

Слухання на тему “Свобода слова чи свобода брехні: факти чи фейки” були призначені на 9 грудня 2020 року.

Комітети Верховної Ради, які здійснюють підготовку парламентських слухань, у разі скасування карантину чи встановлення такого рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), що уможливить проведення парламентських слухань, мають внести пропозиції щодо визначення дати проведення відповідних парламентських слухань.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова розпочав підготовку до проведення парламентських слухань на тему “Свобода слова чи свобода брехні: факти чи фейки”, які призначено на 9 грудня.

15 вересня Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №4071 про проведення 9 грудня парламентських слухань на тему “Свобода слова чи свобода брехні: факти чи фейки”.

6 листопада 2019 року відбулися парламентські слухання “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”. 

5 грудня 2019 року у Верховній Раді було зареєстровано проєкт постанови №2541 “Про Рекомендації парламентських слухань” на тему “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”. Також оприлюднено документ із Рекомендаціями парламентських слухань про стан свободи слова. 

14 січня 2020 року Верховна Рада підтримала постанову №2541 “Про Рекомендації парламентських слухань” на тему “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення”. 

У тексті постанови зазначено, що Верховна Рада схвалює рекомендації, підготовлені на парламентських слуханнях про безпеку журналістської діяльності в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!