ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Путін відреагував на санкції щодо "каналів Медведчука": Прихлопнули, і всі мовчать

17.02.2021, 11:13
Фото – zagittya.com.ua
Фото – zagittya.com.ua

Президент Росії Володимир Путін відреагував на застосування санкцій щодо телеканалів, які пов'язують з його кумом Віктором Медведчуком, – “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Про це йшлося на його нараді з керівниками фракцій Держдуми Росії, повідомляє “Бабель” з посиланням на “РІА Новини” та ТАСС.

“В Україні три провідних телекомпанії “прихлопнули” одним розчерком пера, і всі мовчать. А деякі навіть схвально поплескують їх по плечу. Ну от як це можна коментувати?” – заявив Путін.

Він назвав санкції проти каналів “використанням інструментів для досягнення геополітичних цілей” та “виявом подвійних стандартів у розумінні свободи слова”.

Як пише видання, Путін сам уперше прокоментував санкції проти каналів Медведчука. Раніше закриття каналів засудили його речник Дмитро Пєсков, голова міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

3 лютого Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, фінансовану країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.

Також Зеленський заявив, що для ухвалення рішення про запровадження санкцій щодо телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK були конкретні підстави.

Телеканали “112 Україна”, ZIK та NewsOne фінансує ООО “Торговый дом “Донские угли”, яке веде свою діяльність в ОРЛО, повідомила “Українська правда” з посиланням на джерела в Раді національної безпеки та оборони й Службі безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!