ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Прибутки понад безпеку людей": Трюдо розкритикував Facebook за блокування новин про лісові пожежі в Канаді

Фото – Darren Calabrese / The Canadian Press via AP
Фото – Darren Calabrese / The Canadian Press via AP

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо розкритикував Facebook за блокування новин під час масштабних лісових пожеж у країні та вважає, що компанія ставить прибутки понад безпеку людей.

Про це він заявив під час пресконференції 21 серпня, повідомляє ВВС та Yahoo Finance.

За його словами, дії Meta є “немислимими”. 

“Зараз, у надзвичайній ситуації, коли актуальна місцева інформація важливіша, ніж будь-коли, Facebook ставить корпоративні прибутки вище за безпеку людей”, – сказав Трюдо.

“Настільки неможливо уявити, що така компанія, як Facebook, вирішує поставити корпоративний прибуток вище, ніж гарантувати, що місцеві новинні організації можуть отримувати актуальну інформацію для канадців”, – сказав прем’єр-міністр.

Уряд Канади закликав Meta 18 серпня скасувати заборону на випуск новин у Канаді. Проте компанія дотрималася свого рішення та заявила, що люди в Канаді можуть продовжувати використовувати Instagram і Facebook, “щоб зв’язуватися зі своїми спільнотами та отримувати доступ до надійної інформації, включно зі вмістом офіційних урядових установ, екстрених служб та неурядових організацій.

“Це вибір Facebook, – сказав Трюдо. – У демократії якісна місцева журналістика має значення, і зараз це важливо більше, ніж будь-коли раніше, коли люди хвилюються за свої будинки, за свої громади, занепокоєні найгіршим літом для екстремальних подій, які ми мали дуже довго”.

Пожежі, які вирують у Канаді, змусили десятки тисяч людей залишити свої домівки й поставили під загрозу такі міста, як Єллоунайф, столиця Північно-Західних територій. У Британській Колумбії було наказано евакуювати близько 30 тисяч людей.

Евакуйовані через лісові пожежі сказали, що заборона вплинула на їхню здатність ділитися критичними новинами одне з одним.

Як повідомляв ІМІ, з 1 серпня компанія Meta почала блокувати доступ до новин у Facebook та Instagram для всіх користувачів у Канаді у зв'язку з набранням чинності в країні закону, який змушує онлайн-платформи вступити в перемовини з видавцями новин і платити за їхній контент.

У червні Канада ухвалила закон С-18, який змушує онлайн-платформи вступити в перемовини з видавцями новин і платити за їхній контент. Після того як схожий закон було ухвалено в Австралії у 2021 році, Google і Facebook обмежили свої послуги в країні. Після змін до закону обидві компанії уклали угоди з австралійськими медіавиданнями.

Google заявила, що їхня платформа теж блокуватиме канадські новини в Канаді.

Liked the article?
Help us be even more cool!