ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta почала блокувати в Канаді доступ до новин у Facebook та Instagram

Фото – forbes.com
Фото – forbes.com

Компанія Meta з 1 серпня почала блокувати доступ до новин у Facebook та Instagram для всіх користувачів у Канаді у зв'язку з набранням чинності в країні закону, який змушує онлайн-платформи вступити в перемовини з видавцями новин і платити за їхній контент, повідомляє Meta

“З метою дотримання закону про онлайн-новини ми розпочали процес припинення доступності новин у Канаді. Ці зміни починаються сьогодні (1 серпня. – Ред.) та будуть застосовані для всіх людей, які мають доступ до Facebook та Instagram у Канаді, протягом наступних кількох тижнів”, – повідомила компанія.

Meta зазначила, що посилання на новини та вміст, опублікований у Канаді видавцями новин і мовниками, більше не будуть доступні для перегляду користувачам у Канаді. 

“Люди в Канаді більше не зможуть переглядати або ділитися новинним вмістом у Facebook та Instagram, включно з новинними статтями та аудіовізуальним вмістом, опублікованим новинними виданнями”, – йдеться в повідомленні.

Користувачі в Канаді можуть і надалі отримувати доступ до новин онлайн, перейшовши безпосередньо на вебсайти видавців новин, завантаживши мобільні програми новин і підписавшись на видавців, яким вони віддають перевагу.

Компанія вважає, що законодавство “ґрунтується на неправильному припущенні про те, що Meta несправедливо отримує вигоду від вмісту новин, опублікованого на наших платформах, тоді як усе навпаки”. 

“Єдиний спосіб, яким ми можемо розумно дотримуватися цього законодавства, – припинити доступність новин для людей у ​​Канаді”, – зазначила компанія.

“Ми сподіваємося, що в майбутньому уряд Канади визнає цінність, яку ми вже надаємо індустрії новин, і розгляне політичну відповідь, яка підтримуватиме принципи вільного та відкритого інтернету, підтримує різноманітність та інновації та відображатиме інтереси всього канадського медіаландшафту”, – зазначила Meta.

Нагадаємо, Канада ухвалила в червні закон С-18, який змушує онлайн-платформи вступити в перемовини з видавцями новин і платити за їхній контент. Після того як схожий закон було ухвалено в Австралії у 2021 році, Google і Facebook обмежили свої послуги в країні. Після змін до закону обидві компанії уклали угоди з австралійськими медіавиданнями.

Google заявила, що їхня платформа теж блокуватиме канадські новини в Канаді.

Liked the article?
Help us be even more cool!