ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

При Мінреінтеграції діє Центр з розбудови миру, який боротиметься з дезінформацією Росії

03.02.2022, 12:01

Національний центр з розбудови миру, який працює на базі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, у 2022 році займатиметься проєктом з протидії гібридним загрозам та поширенню російської дезінформації, повідомляє “Детектор медіа”.

Цей проєкт фінансуватимуть з нового Фонду “Партнерство за сильну Україну”, який запустили США, Швеція, Швейцарія, Велика Британія і Канада.

“Ця ініціатива в разі успіху допоможе громадам на сході та півдні держави протистояти інформаційним атакам російської пропаганди, навчить їх розрізняти шкідливий та фейковий контент. Саме Національний центр з розбудови миру братиме безпосередню участь у роботі згаданого проєкту на ресурсній основі партнерського фонду”, – розповіли в Мінреінтеграції.

Фонд “Партнерство за сильну Україну” обсягом 1,3 мільярда гривень для допомоги громадам, постраждалим від агресії Росії, запустили 2 лютого. Меморандум про запуск підписали віцепрем'єр-міністрерка – міністрерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, посол Канади в Україні Лариса Галадза, посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, посол Швейцарії в Україні Клод Вайлд та повірена в справах США в Україні Крістіна Квін.

“Передбачається, що перша фаза реалізації програми фонду триватиме до березня 2024 року, а її бюджет становитиме 35 мільйонів фунтів стерлінгів (1,3 млрд гривень), – розповіли в Мінреінтеграції. – На сході й півдні України фонд удосконалить регіональні комунікаційні можливості для протидії дезінформації, а також сприятиме інклюзивному діалогу. У довгостроковій перспективі, фонд працюватиме над оптимізацією державних послуг та розширенням економічних можливостей, підтримуючи реінтеграцію тимчасово окупованих територій”.

Як пише LB.ua, Велика Британія зробить у фонд внесок обсягом 11,5 мільйона фунтів стерлінгів протягом трьох років, США через USAID мають намір збільшити свій внесок з 5 до 10 мільйонів доларів, Канада надасть від 10 до 15 мільйонів канадських доларів.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України створило Національний центр з розбудови миру 15 грудня 2021 року. Мета центру – координація діяльності між різними державними органами та суспільством у сфері розбудови миру, зміцнення соціальної згуртованості, єдності та стійкості українського суспільства подолання наслідків збройного конфлікту та моніторинг і документування порушень прав людини, норм міжнародного права та шкоди, завданої внаслідок збройної агресії Росії.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. На базі РНБО створили Міжнародний центр протидії дезінформації, його очолила Поліна Лисенко.

У складі Мінкульту був створений Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Очолила центр Любов Цибульська, проте пішла з посади, і центр з вересня 2021 року очолив Ігор Соловей.

Liked the article?
Help us be even more cool!