ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Провайдер Mediacast.TV відмовився транслювати "телеканали Медведчука" та Мураєва

18.07.2019, 13:17
Фото - фейсбук Mediacast.TV

Український ліцензований ОТТ-провайдер інтернет-телебачення за кордон Mediacast.TV відмовився з 18 липня від співпраці з каналами, що входять до медіахолдингу “Новини” (“112 Україна”, ZIK, NewsOne), а також Максі-ТВ. Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії у фейсбук.

Як зауважують в компанії, рішення було прийняте через проросійську спрямованість контенту цих телеканалів.

“З 18.07.2019 сервіс Mediacast.TV припиняє мовлення антиукраїнських каналів: 112 Україна, ZIK, Максі-ТВ. Протягом останніх пів року ці канали змінили власників та політику мовлення в цілому. … Вказані канали були кілька разів позапланово ревізовані Національною радою на предмет розпалювання міжнаціональної ворожнечі, пропаганди держави-агресора та її органів, розповсюдження необ’єктивної інформації, самовільного внесення змін до програмної концепції. … Відмова від проросійських каналів - це наш спосіб боротьби за очищення інформаційного простору українців у всьому світі!”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2018 року в ефір вийшов новий інформаційний телеканал “Наш”, власником якого став батько народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії “Наші”, Володимир Мураєв.

Канал “Наш” розпочав мовлення в мережі мовлення (на супутнику і в кабельних мережах) нішевого жіночого телеканалу “Максі-ТВ” (Maxxi TV).

5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від Опозиційного блоку Тарас Козак.

14 грудня 2018 року телеканал “112 Україна” повідомив, що новим власником каналу став народний депутат від політичної партії “Опозиційний блок” Тарас Козак.

14 червня 2019 року стало відомо, що телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який також є власником телеканалів NewsOne і “112 Україна”. На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг “Новини”.

Відразу після звістки про продаж ZIK із каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

9 липня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення звернутися до Верховної Ради з пропозиціями змін до закону “Про телебачення і радіомовлення”, щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії “для запобігання антиукраїнській діяльності”.

11 липня 2019 року заступниця голови Нацради Уляна Фещук заявила, що регулятор не має доказів зв’язку телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK із головою політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктором Медведчуком.

Liked the article?
Help us be even more cool!