ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проти структури, близької до Палиці, і яка перешкоджала журналістам, порушили справу

09.08.2017, 12:03
Фото - СБУ

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили організовану групу, яка прикриваючись одним з громадських формувань Волині “Варта порядку”, здійснювала несанкціоноване прослуховування та знімання інформації. Про це повідомляється на сайті СБУ та офіційній сторінці УСБУ в Волинській області у Фейсбук.

Правоохоронці встановили, що використовуючи спеціальні технічні засоби, зловмисники отримували інформацію та здійснювали візуальне спостереження за громадянами, серед яких були посадовці різних відомств.

Незаконно отриману інформацію учасники групи використовували в особистих та комерційних цілях. Оперативники спецслужби задокументували, що спецобладнання було контрабандно ввезено в Україну.

Під час обшуків у офісних приміщеннях, житлових будинках та автомобілях п’ятьох фігурантів справи, слідчі СБУ вилучили спеціальні засоби негласного отримання інформації, карти пам’яті із фотографіями,  зброю різних калібрів, набої до неї, гранати Ф-1 та протипіхотні міни.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 201 та ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.

Крім того, зазначає СБУ, під час досудового слідства, до спецслужби також звернулися мешканці Луцька із заявами про незаконне приховане стеження за ними представниками цієї групи. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 182 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня 2017 року луцька журналістка Аріна Крапка (Ірина Мусій) подала судовий позов до Волинського окружного адміністративного суду на благодійний фонд Ігоря Палиці “Тільки разом” через ненадання інформації на запит щодо звітів про надходження та витрати коштів фонду з 2014 року. Журналістка просила суд “визнати протиправними дії розпорядника інформації та зобов’язати вчинити певні дії”.

До того, як подати в суд на фонд Ігоря Палиці, журналістка просила у благодійного фонду надати інформацію про те, скільки коштів виділяє фонд Палиці на фінансування громадського формування “Варта порядку”. Однак у  відповіді було відмовлено.

Журналістка зауважувала, що на офіційній сторінці благодійний фонд вказує великі суми, вкладені в розвиток Волині. Однак хто надає ці суми, залишається таємницею. Також невідомо, скільки фонд витрачає на діяльність громадського формування  “Варта порядку”.

“За моєю інформацією та інформацією з моїх джерел у поліції, деякі члени даного громадського формування причетні до певних правопорушень на території Волині та за її межами. Якщо це приватний фонд олігарха Ігоря Палиці і його приватне громадське формування, то це може мати неабиякі небезпечні наслідки для такої багатої на надра, ресурси області. Поки не відкриватиму завісу, про що я готую публікацію. Чекаю судових засідань”, – зазначила вона.

У березні 2017 року громадське формування “Варта порядку” звернулося до волинських журналістів, які просять надати фінансову звітність організації, не витрачати дорогоцінний час і не шукати сенсацій, адже інформація знаходиться у вільному доступі. За словами журналістки Ірини Мусій (Аріни Крапки), це стало реакцією на її інформаційний запит, надісланий 28 лютого формуванню.

14 липня 2016 року у Луцьку журналістку інтернет-видання “Волинське агентство розслідувань” Василину Боруцьку та головну редакторку видання “Відомості.UA” люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради.

Журналісти визначили, що кремезні молодики є представниками громадського формування “Варта порядку”, яке створене Ігорем Палицею і діє в його інтересах.

19 вересня 2016 року у Луцьку представники громадського формування “Варта порядку” знову перешкоджали журналістам, коли ті хотіли потрапити до голови Волинської облради Ігоря Палиці.

7 жовтня 2016 року голова Волинської обласної ради Ігор Палиця пояснив, що спроба налагодити пропускну систему до приміщення облради на сесійні засідання зумовлена бажанням створити безпечні умови для депутатів і журналістів.

Світлина від Управління Служби безпеки України у Волинській області.
Liked the article?
Help us be even more cool!