ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Організація, яку пов’язують з Палицею, радить журналістам “не шукати сенсацію там, де її немає”

02.03.2017, 12:52

Громадське формування “Варта порядку”, яке пов'язують з головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею, звернулося до волинських журналістів, які просять надати фінансову звітність організації, не витрачати дорогоцінний час і не шукати сенсацій, адже інформація знаходиться у вільному доступі. За словами журналістки Ірини Мусій (Аріни Крапки), це стало реакцією на її інформаційний запит, надісланий 28 лютого формуванню. Про це повідомляє представниця ІМІ у Волинській області.

Ірина Мусій у запиті просила надати фінансову звітність організації за попередні роки. За її словами, ця інформація вкрай важлива, оскільки “Варта порядку” часто перешкоджає журналістам у доступі на сесійні засідання та в приміщення облради, а також окремі представники громадського формування брали участь у побитті активістів у Луцьку.

Як повідомила Ірина Мусій представниці ІМІ у Волинській області, відповідь на запит дозволить дізнатися про всі джерела надходжень коштів до “Варти порядку”. “Важливо довести зв’язок “Варти порядку” з фондом Ігора Палиці “Тільки разом” та його впливом як голови облради чи його “свити” на діяльність громадського формування”, - розповіла журналістка.

На даний час Мусій чекає офіційної відповіді на свій запит.

У свою чергу, організація на офіційному сайті зазначила, що її фінансова політика є доволі прозорою. “Наше формування налічує більше тисячі членів, які сплачують членські внески  (сума яких визначена протоколом засідання формування), які витрачаються на оплату комунальних послуг орендованого приміщення (офісу), оренди автомобілів, придбання пального для виїздів, канцелярії, придбання форменного одягу.

Дана інформація також знаходиться у вільному доступі на сайті громадського формування “Варта порядку”, - йдеться у відповіді.

Громадське формування звертається до журналістів, які провадять з цього приводу “журналістські розслідування” та живуть з новин, які “погано пахнуть”, не варто шукати “сенсацію” там, де її немає, витрачаючи дорогоцінний журналістський час, на різного роду запити, якщо інформація знаходиться у вільному доступі”.

Як повідомляв ІМІ, 14 липня 2016 року у Луцьку журналістку інтернет-видання “Волинське агентство розслідувань” Василину Боруцьку та головну редакторку видання “Відомості.UA” люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради.

Журналісти визначили, що кремезні молодики є представниками громадського формування “Варта порядку”, яке створене Ігорем Палицею і діє в його інтересах.

19 вересня 2016 року у Луцьку представники громадського формування “Варта порядку” знову перешкоджали журналістам, коли ті хотіли потрапити до голови Волинської облради Ігоря Палиці.

7 жовтня 2016 року голова Волинської обласної ради Ігор Палиця пояснив, що спроба налагодити пропускну систему до приміщення облради на сесійні засідання зумовлена бажанням створити безпечні умови для депутатів і журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!