ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прощання з Геннадієм Афанасьєвим відбудеться 30 грудня в Києві

29.12.2022, 11:22
Фото – фейсбук Ольга Афанасьєва
Фото – фейсбук Ольга Афанасьєва

У Києві 30 грудня відбудеться прощання з кримчанином, громадянським активістом, колишнім політв’язнем Кремля Геннадієм Афанасьєвим, який загинув на фронті. Про це повідомила у Facebook його мати Геннадія Ольга Афанасьєва.

Геннадій загинув 18 грудня в районі с. Золотарівки Луганської області. 

За словами Ольги Афанасьєвої, прощання та відспівування воїна відбудеться об 11:00 у Михайлівському Золотоверхому соборі.

Поховання Геннадія – у Вишневому Київської області (о 13:00, вул. Київська, 2-Д).

Геннадій Афанасьєв захищав Україну зі зброєю в руках, він пішов у військкомат першого дня повномасштабного російського військового вторгнення в Україну.

Ім’я фотографа та юриста із Сімферополя Геннадія Афанасьєва стало широко відомим після того, як він став фігурантом справи “кримських терористів”. 2014 року він виступив проти російської анексії Криму, після чого був затриманий у Сімферополі співробітниками ФСБ за звинуваченням у підготовці терактів. Разом з ним тоді затримали й інших фігурантів цієї справи. Міжнародні правозахисні організації назвали цю справу політичною, а її фігурантів – політв’язнями.

Засудженого в РФ Геннадія Афанасьєва обміняли 14 червня 2016 року на одеських журналістів Олену Гліщинську та Віталія Діденка, яких затримали минулого року за підозрою в сепаратизмі.

Liked the article?
Help us be even more cool!