ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандисти з "Россия 24" малюють латинські літери на снарядах і розповідають, що це від Himars

09.08.2022, 11:12
Фото – ТАСС / Сергей Савостьянов
Фото – ТАСС / Сергей Савостьянов

Росіяни на тимчасово окупованих територіях Харківщини вдалися до фальсифікації доказів, щоб звинуватити ЗСУ в обстрілах населення. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на Борівську селищну раду.

"Російський пропагандистський канал "Россия 24" відрядив у Борову знімальну групу, аби зробити сюжет про "обстрелы мирных жителей Вооруженными Силами Украины". Протягом 6-хвилинного сюжету демонструються руйнування бази сільгосптехніки фермерського господарства по вул. Східній у Боровій унаслідок обстрілу два тижні тому. Сюжет побудований у традиціях російської пропаганди, далеких від принципів журналістики, наприклад бездоказово стверджується, що база була начебто обстріляна українськими військами з систем Himars. При цьому в якості "доказів" наводяться слова журналістки про начебто знайдені на місці рештки снарядів з нанесеними на них латинськими літерами. На жаль, самі рештки в сюжеті не показали", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Борівська селищна рада, окупанти на осколках снарядів маркером наносили літери, а тоді демонстрували місцевим пенсіонерам, щоб переконати, що то від Himars.

"Нагадаємо, за численними свідченнями, обстріли як бази на Східній, так і подвір’я фермерів, на якому загинув місцевий мешканець, були здійснені з російської артилерії,  розташованої в районі села Підлиман за 3–5 км", – наголосили в Боровій.

У селищній раді зауважили – багато жителів, які залишилися в окупації, вірять фейкам росіян. Крім того, поширюють чутки й недостовірну інформацію місцеві колаборанти.

"Окрім дискредитації ЗСУ найпоширенішою темою чуток є "зрада" щодо чинних очільників громади, які в різних інтерпретаціях начебто присвоїли то кошти пенсійного фонду, то гуманітарну допомогу, то перетворили свої домівки на конвертаційні центри, то на склади зброї. Такий прийом теж типовий для російської пропагандистської машини. Він використовується однаково на всіх окупованих територіях починаючи з 2014 року", – додали в Борівській раді.

Нагадаємо, у російському міноборони поширюють маніпуляцію, начебто "обстріли ЗСУ ядерних об’єктів в Україні можуть призвести до катастрофи, подібної до Чорнобильської, й зараз складається досить небезпечна ситуація".

Також загарбники розповідають, начебто "в Харківській області іноземні найманці відкрили вогонь по місцевих жителях, які не захотіли поступатися своїми будинками, внаслідок конфлікту постраждало дев'ять цивільних осіб".

Liked the article?
Help us be even more cool!