ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандисти РФ планують створення відео про начебто знищення людей Силами оборони України – Генштаб

07.11.2022, 17:01
Колаж ІМІ
Колаж ІМІ

У Херсоні окупанти, перевдягнуті в цивільний одяг, займають приміщення мирних громадян та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"Одночасно російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему начебто знищення мирного населення Силами оборони України", – зазначили в Генштабі.

За словами голови Херсонської ОВА Ярослава Янушевича, найближчими днями є висока ймовірність провокацій з боку окупантів у Херсонській області. Ворог у такий спосіб планує звинуватити ЗСУ у воєнних злочинах.

Про це Янушевич повідомив у телеграм-каналі.

Посилаючись на дані розвідки, він зазначив, що окупанти надсилають містянам SMS, у яких застерігають, що нібито ЗСУ планують масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. Людей закликають до "евакуації" та попереджають про запровадження комендантської години протягом доби.

Тим часом у населених пунктах області на правому березі Дніпра росіяни продовжують займатися мародерством: грабують оселі, магазини й склади.

"В смт Любимівка військові Росії вилучають практично весь наявний автотранспорт: автобуси, легкові автомобілі, вантажівки. Повністю розграбовані місцеві СТО та автопарки", – пише голова ОВА.

Вздовж гирла Дніпра, як пише Янушевич, росіяни викрали всю документацію з місцевих рад, а в самих приміщенням облаштували свої комендатури.

"В селах Ольгівка та Токарівка окупантами підірвано вишки мобільного зв’язку українських операторів", – зазначив голова ОВА.

Як повідомляв ІМІ, адміністрація президента РФ підготувала пропагандистам кілька нових методичок, як пояснювати росіянам відступ з Херсона.

Тим часом в окупованому Херсоні припинили трансляцію російські пропагандистські канали, замість них запрацювало Українське радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!