ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандистський телеканал RT France подав заяву про банкрутство

27.02.2023, 15:39
Фото – Getty Images / ВВС
Фото – Getty Images / ВВС

Російський пропагандистський телеканал RT France подав заяву про банкрутство. Про це йдеться в рішенні суду від 23 лютого, з яким ознайомилося Politico.

Як ідеться в рішенні суду, 1 лютого президентка RT France Ксенія Федорова заявила комерційному суду Нантера про призупинення виплат і звернулася з проханням про відкриття “судової ліквідаційної процедури”. Призначення тимчасового керівника – це перший крок.

Торговий суд Нантерра вирішив відкрити “процедуру спостереження” на пів року. На 20 квітня призначено засідання “для ухвалення рішення, у разі потреби, про продовження діяльності”.

RT France є французькою дочірньою компанією RT. З березня 2022 року RT і Sputnik заборонені до мовлення на європейській території через санкції, введені лідерами ЄС після вторгнення Росії в Україну. Однак RT France все ще має право створювати контент.

У грудні новий пакет санкцій вдарив по материнській компанії RT, що призвело до заморожування активів французької дочірньої компанії у Франції. У середині січня Федорова оголосила про закриття каналу.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня Франція заморозила кошти кремлівського пропагандистського каналу RT France. Після чого канал припинив діяльність у Франції.

2 березня 2022 року ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу у відповідь “на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!