ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція заблокувала кошти кремлівського телеканалу RT

20.01.2023, 10:00
Фото – Getty Images / ВВС
Фото – Getty Images / ВВС

Франція заморозила кошти кремлівського пропагандистського каналу RT France, через що він може припинити своє існування. Про це повідомляє Le Monde з посиланням на внутрішню записку шеф-редакторки телеканалу Ксенії Федорової, яка потрапила в розпорядження видання, пише Еспресо.

“Всі кошти на рахунку заморожені на вимогу Головного управління скарбниці”, – йдеться в повідомленні.

За словами Федорової, це робить “неможливим” продовження роботи “в тих самих умовах, що й раніше”, бо без грошей RT (Russia Today) стає неможливим виплачувати зарплати співробітникам, які все ще працюють.

Нагадаємо, 2 березня 2022 року ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу у відповідь “на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України”.

Однак RT France продовжував виробляти контент зі свого бюро в західному районі Парижа, який транслювався в африканських франкомовних країнах.

Як пише видання, попри санкції ЄС, RT France також залишався доступним в інтернеті, зокрема на маргінальних платформах, таких як Odysee.

За словами одного зі співробітників, серед колективу існує страх не лише не отримати зарплату наприкінці січня, але й залишитися назавжди безробітними через те, що вони працювали в ЗМІ, на якому стоїть штамп “пропагандист”.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня 2022 року “Репортери без кордонів” (RSF) закликали мовного регулятора Франції ARCOM наказати французькому супутниковому оператору Eutelsat припинити трансляцію трьох російських телеканалів, які є лідерами в поширенні воєнної пропаганди Кремля.

А вже в листопаді організація подала позов проти ARCOM через відмову ухвалити заходи щодо супутникового оператора Eutelsat, що ретранслює російські пропагандистські канали.

Liked the article?
Help us be even more cool!