ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандистський холдинг “За!Медіа” і його куратор Олександр Малькевич потрапили під санкції Канади

Пропагандистський холдинг “За!Медіа”, який розташований у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області, потрапив під санкції Канади. Також до санкційного списку потрапив координатор пропагандистського медіахолдингу Олександр Малькевич, повідомила пресслужба Уряду Канади.

Новий пакет санкцій уряд Канади оголосив 12 червня 2024 року. За даними канадського уряду, санкції спрямовані проти фізичних та юридичних осіб, причетних до дезінформаційних та пропагандистських операцій. 

Санкції щодо холдингу “За!Медіа” стосуються пропагандистського телебачення “За!ТВ”, радіо “За!Радіо” і газети “Запорожский вєстник”. Також під канадські санкції потрапили ще два телеканала, створенням і розвитком яких на ТОТ Херсонської і Донецької областей займався пропагандист Олександр Малькевич. Це телеканали окупаційної влади Херсона “Таврія ТВ” і телеканал, який мовить на території тимчасово окупованого Маріуполя, “Маріуполь 24”. 

Разом з цим, під санкції потрапив російський телеканал “Санкт-Петербург” або “Міське агентство з телебачення та радіомовлення (ГАТР)”, директором якого Олександр Малькевич  був на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Також під канадські санкції потрапила організація “Фонд розвитку нових медіа”, власником якої є російський пропагандист Олександр Малькевич.

У телеграм-каналах, які розповсюджуються на окупованій частині Запорізької області, інформацію про запровадження санкцій проти пропагандистського медіахолдингу “За!Медіа” подають як “перемогу“ і “знак якості”. При цьому пропагандиста Олександра Малькевича, зокрема, у телеграм-каналі “За!ТВ.Новости Запорожской області” називають “творцем запорізького обласного телебачення “За!ТВ” і “журналістом”.

Скрин - пропагандистстький телеграм-канал "За!ТВ.Новости Запорожской області"

Як писав ІМІ, медіахолдинг “За!Медіа” розпочав свою роботу 1 серпня 2022 року з відкриття телеканалу “За!ТВ”. Фактично все керівництво нинішнього медіахолдингу завезені пропагандисти з Росії, яких пропаганда на тимчасово окупованих територіях намагається зображати запоріжцями. Зрідка серед цієї когорти гастролерів можна знайти колаборантів, які стали на співпрацю з окупантами. Але це здебільшого юні журналісти або технічні працівники, які пішли працювати на ворога ще на початку повномасштабної війни.

Як створювалася мережа пропагандистких медіа на ТОТ Україні за участі Олександра Малькевича можна також прочитати в розслідуванні “Репортерів без кордонів” “Пропаганда Малькевича. Партнерська мережа Вагнера в Україні”.

Liked the article?
Help us be even more cool!