ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандистка з "ЛНР" робить сюжети для окупантів в Енергодарі, бо місцеві журналісти відмовилися

11.07.2022, 13:29
Фото – одноклассники Валерія Пахомова (Царьова)
Фото – одноклассники Валерія Пахомова (Царьова)

Пропагандистка з окупованого Луганська Валерія Пахомова (Царьова) знімає пропагандистські новини й відео для окупаційної влади Енергодара Запорізької області. 

Про це повідомляє представниця ІМІ в Запорізькій області.

Місцеві медійники розповіли представниці ІМІ, що пропагандистці запропонували роботу в Енергодарі, бо ніхто з місцевих журналістів і журналісток не погодився на таку антиукраїнську діяльність.

Авторку сюжетів, у яких вона розповідає про незаконно затриманих окупантами жителів міста, які нібито вели підривну діяльність проти окупаційної влади, вже два з половиною роки тому занесено до бази “Миротворець”. 

Як стало відомо ІМІ, в одному з останніх відео вона “викриває” затриманого співробітника Запорізької АЕС, який нібито співпрацював зі співробітником СБУ і передавав гранатомети “до мирного Мелітополя”. На відео є зізнання чоловіка, який завчено говорить, що він зробив, а також про те, що він “сожалєєт”, просить усіх “не співпрацювати з бандитами, спецслужбами України”, здавати зброю, щоб не зашкодити нікому, зокрема “військовим російської федерації”, обіцяючи, що за це нікому нічого не буде.

Сюжет, озвучений жіночим голосом, також у кадрі кілька разів з'являється Валерія Пахомова. В сюжеті, крім каяття затриманого співробітника ЗАЕС і озвучки, більше нічого немає.

Валерія Пахомова (Царьова), за даними її акаунту в російській соцмережі “Однокласники”, проживає в Луганську, їй 26 років. Їі батьки, зокрема мати Наталія Пахомова (Бабур), живуть у Дебальцевому Донецької області.

Також вона має сторінку в забороненій в Україні мережі “Вконтактє” й приватний обліковий запис в Instagram, де вона позиціює себе як “борець інформаційного фронту”.

На сайті “Миротворець”, куди її внесли ще 14 лютого 2020 року, Пахомову позиціюють як “пособницю терористів та російських окупантів” і  “антиукраїнську пропагандистку”.

Як повідомляв ІМІ, з початку окупації в Енергодарі припинили мовлення майже всі українські медіа. Так, у березні місцеве телебачення Енергодара “ЕНТС” (Енергодарські телевізійні системи) через окупацію змушене було припинити мовлення. У квітні російські окупанти ввімкнули “Радіо росії”. Наразі в місті глушать мовлення українських телеканалів і транслюють російське пропагандистське ТБ. Також у місті немає українського мобільного зв'язку.

Крім того, у квітні в тимчасово окупованому місті Дніпрорудне Запорізької області російські окупанти почали глушити мовлення українських телеканалів та запустили вісім російських каналів і три радіостанції.

Liked the article?
Help us be even more cool!