ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокурор у справі Шеремета заявив, що не відмовиться від обвинувачення

08.09.2022, 10:32
Михайло Тішин. Фото – Герман Крігер / Watchers
Михайло Тішин. Фото – Герман Крігер / Watchers

Прокурор у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Михайло Тішин заявив, що не розглядає можливості відмови від обвинувачення, висунутого підозрюваним Андрію Антоненку, Яні Дугарь та Юлії Кузьменко.

Про це держобвинувач повідомив 5 вересня Watchers після засідання в Шевченківському райсуді Києва.

“На даний час ні, не розглядаємо [можливість відмови від обвинувачення з боку прокуратури]. Триває судове провадження”, – сказав він.

Натомість адвокат Станіслав Кулик зауважив виданню, що в нього були очікування, що прокурор відмовиться від обвинувачення.

“Звісно що були (очікування). Я впевнений, що могло б бути таке рішення. Але, на жаль, як завжди, правоохоронні органи не налаштовані виправляти свої помилки”, – поділився він.

Андрій Антоненко теж зазначив, що сподівався на відмову від обвинувачення: “У всіх такі сподівання були (на відмову від обвинувачення). Але, на жаль, для цього потрібна воля і характер”. Він зауважив, що нині йому проблематично їздити на судові засідання. Адже він проходить службу в лавах Збройних сил України й боронить державу від російського агресора.

Яна Дугарь нині також проходить військову службу. 25 лютого вона пішла до військкомату, щоб стати на облік, і мобілізувалася до лав ЗСУ.

Як зазначає видання, суд у справі Шеремета 5 вересня зібрався вдруге з моменту повномасштабного вторгнення рф. І вдруге засідання відклали через відсутність двох основних присяжних.

Так, присяжна Наталя Глоба перебуває за кордоном. А присяжний Григорій Фірсов проходить службу в Збройних силах України.

На наступному слуханні, 29 вересня, суд обиратиме нових присяжних. Після цього розгляд справи почнеться із самого початку, зазначає адвокат Кулик. До того в суді вже встигли дослідити докази сторони обвинувачення і перейшли до вивчення доказів захисту.

Станом на вересень 2022 року Яна Дугарь перебуває під заставою, але без процесуальних обов’язків. З моменту повномасштабного вторгнення рф, яке почалося 24 лютого, сплив термін дії запобіжних заходів у всіх обвинувачених, адже судові засідання не проводилися.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. У січні 2022 року суд залишив Антоненка та Кузьменко під нічним домашнім арештом, а Дугарь перебувала під заставою в розмірі 168 тис. 160 грн. Вони заявляють про непричетність до вбивства та вважають переслідування політичним.

Liked the article?
Help us be even more cool!